onsdag 29. august 2012

LANGS GAMMELVEGIN

Lørdag 25.08.12 inviterte Selbu og Tydal Historielag til offisiell gjenåpning av Gammelvegin fra Vinsmyra til Espet. 60-70 personer i alle aldre, innafor et fire generasjoners spenn, fikk en flott turopplevelse i strålende sol og i "åtefri" seinsommernatur.
















Ordfører i Selbu, Inga Balstad, sto for den høytidelige åpninga og klippa snor.
















Så la vi ivei bortover mot stigningene opp Grindbørja.

















Men først, idet vi kryssa Merradalen, orienterte Ola A. Hårstad om lokal geologi og dens innvirkning på jordsmonn, vekstvilkår og vegetasjon. Videre underveis fikk vi interessant lokalhistorie formidlet både av Ingebrigt Garberg og Ola Stamnes. Historielagets leder, Odd Svelmoe, orienterte om selve prosjektet.
















Vel oppe på Inner Høgda strakte vegen seg innover myrene i retning Selbu. Dugnadsfolket hadde foretatt nennsom rydding og grøfting, slik at veitraséen framsto innbydende og lettgått.

















På Fremre Høgda, etter å ha passert Tatergrøbba, er det satt opp en staselig laftahuk. Der ble det servert bålkaffe og kakakaku i rikelige mengder. Det ble en velkommen rast i godværet, med praktfull utsikt inn i Lykkelandet.
















Herfra var det bare uinnabakk ned Hondhenget ned mot Røsåsen og Espet.
















På veien ned passert vi bl.a. et skrivarberg og et gammelt gruvehol nede ved Røsbekken. Langs traséen var det satt opp flere info- og stedsnavnsskilt, noe som gjør opplevelsen rikere.
















Nede ved Røsåsen har grunneieren frigjort grunn både til en parkeringsplass og en flott infotavle om Gammelvegin.






































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar